BannerSongwriting

songwriting (studiotoonvast)Liedjes schrijven. Misschien doe je dit al een tijd of misschien wil je er juist mee beginnen. Wat ik regelmatig van songwriters hoor, is dat ze op een bepaald punt vastlopen. Je hebt een couplet en een refrein maar dat tweede couplet, dat wil maar niet lukken. Voor je het weet heb je 10 liedjes die niet af zijn. Hoe schrijf je een lied van kop tot staart? Je krijgt tools hoe je dit kan aanpakken voor alle liedjes die je nog gaat schrijven.

Of misschien loop je tegen een terugkerend patroon aan in toonsoort, akkoorden, melodie en ritmiek en wil je dit patroon doorbreken? Ik help je er graag bij.

Lonneke als singer-songwriter
Vier jaar lang stond ik vrijwel dagelijks tussen mijn medepassagiers op het pontje dat tussen Amsterdam Centraal en Amsterdam Noord vaart. Op het water, tussen de twee stukken land, keek ik naar de mensen om me heen. En keek ik verder. Naar het verhaal achter deze passanten, en naar dat van mij persoonlijk. De verhalen die ik vond, vormden de inspiratie voor de liedjes op Centraal naar Noord.
Kijk en beluister het filmpje voor een impressie van het nachtconcert dat ik – met de komst van de zomertijd – gaf. Centraal naar Noord is te beluisteren en te downloaden via iTunes

Lees hier een artikel in De Gelderlander over de totstandkoming van het album.

Voor mijn 30ste verjaardag kreeg ik van mijn vader dit filmpje cadeau. Een filmpje dat hij monteerde op een lied dat ik schreef voor mijn cd Centraal naar Noord. Het lied gaat over mijn moeder. Muziek, beeld en de persoon daarachter komen in dit filmpje samen.